Jarní lov kaprů na svazové pískovně

Lov kaprů v chladné jarní vodě s intenzivním vyhledáváním a atraktivním krmením se opravdu vyplatilo. Díky tomu jsem mohl zdolat několik krásných kaprů. 

Letos na jaře jsem vyrazil na víkend na oblíbenou svazovou pískovnu. Tato pískovna je poměrně mělká s velmi stálým dnem a jen několika málo nerovnostmi. Po příjezdu na místo jsem se rozhodl pro hlubší část jezera, kde jsem strávil první noc, bohužel bez záběru a jakekoli aktivity ryb. V této části jezera je velký přetlak rybářů a tak jsem se po dopolední úvaze přesunul na opačnou stranu jezera, kde je podstatně mělčeji. Po vybalení a zabydlení jsem zavezl nástrahy a položil na vyvýšené místo, které jsem si pomocí echolotu vybral a doufal jsem, že tato část jezera bude úspěšnější. K mé velké radosti se během hodiny dostavil první záběr, první vlaštovka, která mě utvrdila v tom, že je lepší změnit místo, i když je balení a přesun dost krkolomný. Krásný lysec o váze více jak 9kg, který přišel na boilie jetfish biokrill, podkrmené taktéž biokrillem.

Do večera jsem zdolal ještě jednoho šupíka, který tentokrát přišel na jednu kuličku chilisquid od LK baits podhozenou taktéž několika kuličkami chilisqidu. Na háček jsem použil dipovanou jednu 20mm kuičku a jako podkrmení jsem použil také dipované boilie, ovšem den dopředu namočené, pro lepší účinnost a zvýšení atraktivity lovného místa. Tento úzký dlouhán byl opravdový bojovník co se jen tak nevzdá. Do večera již žádný záběr bohužel nebyl. 

V dopoledních hodinách se mi opět rozjel prut s biokrillem a přišel krásný mohykán, který také dával najevo svou mladistvou silou a rozhodně neměl v plánu jednoduše vplout do podběráku. Do večera jsem zdolal ještě jednoho kapra, tentokrát na chilisquid. Nástrahy, které jsem si pro tuto výpravu vybral a které jsou určeny do chladnější vody, vzhledem k rychlé rozpustnosti a velkou atraktivitou, byly velmi dobrou volbou, spolu s dobře vytipovaným místem pro položení montáže. Jako návazec jsem použil svlékací 15lb šňůrku s osmičkou háčkem, vše z dílny LK baits a musím říci, že jsem byl velmi spokojen s kvalitou háčků.